De vis die gevangen wordt in het “wild”, is eigenlijk nog beter dan biologisch. Biologisch is een woord dat wettelijk is beschermd door de overheid. Dus ieder bedrijf dat biologische producten aflevert, wordt streng gecontroleerd. Dit vindt visleverancier Bos Seafood zeer belangrijk.
Belangrijke onderwerpen bij biologisch, zijn bijvoorbeeld voldoende omgevingsruimte, goed voedsel en frisse lucht. Echter de “wilde” vis groeit op in zijn natuurlijke omgeving met natuurlijk voedsel en heeft meer dan voldoende leefruimte; namelijk de zee of de oceaan. Dus beter kan eigenlijk niet.


Kies voor de natuur
Niet alleen de consument kiest steeds vaker voor natuurlijke of biologische producten. Ook professionele koks hebben de kracht van de pure smaak van de natuur ontdekt. Ze zijn het met elkaar eens; niets kan tippen aan de pure smaak, de krachtige bite en het prachtige uiterlijk van eerlijke ingrediënten.


Pure Smaak
Bij eten draait het om smaak. En de beste smaak ontstaat wanneer vissen de kans krijgen om zich in een natuurlijke omgeving te ontwikkelen. Zonder krachtvoer, kunstmest of chemische middelen. “Wilde” vis groeit op in hun eigen omgeving, in hun eigen tempo en met alles wat de zee, oceaan of binnenwater te bieden heeft.
Dus kiest u voor eerlijk, echt en pure smaak. Zet wilde vis op uw menukaart van de groene vislijst.


Groene vislijst
Enkele voorbeelden van verantwoorde wilde vis, die op de zgn. Groene vislijst staan zijn: alaska pollack, wilde zalm, haring, makreel, Hollandse garnalen, heek, creuses, kreeft, meerval, hangcultuur mosselen,Pacific heilbot, forel, rivierkreeft en sardines.


Spaar het milieu
Met vis van de groene vislijst zet u een stap in de bescherming van het milieu.Als alle Nederlanders 1 dag in de week geen vlees zouden eten, dan besparen we met zijn allen net zoveel als wanneer we 1 miljoen auto’s van de weg zouden halen. Eén dag vleesloos en de de reductie van dit kabinet voor 2010 wordt ruimschoots gehaald. Vis van de groene vislijst kan hier uiteraard een goede vervanger voor vlees zijn. 

Alle Nederlanders…. dat zou mooi zijn… Toch blijven we reëel. Elke stap is er eentje, al u nu vast begint? Vis is nog lekker ook!